Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Panasonic DMC-GF6 1 Foto Panasonic DMC-GF6 2 Foto Panasonic DMC-GF6 3 Foto Panasonic DMC-GF6 4 Foto Panasonic DMC-GF6 5 Foto Panasonic DMC-GF6 6 Foto Panasonic DMC-GF6 7

Inleiding

De Panasonic DMC-GF6 is een Micro Four Thirds-systeemcamera met een 3-inch touchscreen, dat 180 graden naar boven en 45 graden naar beneden uitklapbaar is. De DMC-GF6 ondersteunt WiFi, WiFi-Direct en NFC waardoor de camera eenvoudig via de smartphone of tablet te bedienen is en foto's snel te delen zijn. De camera is voorzien van een ingebouwde pop-up flitser en van een speciale opnametoets waarmee Full HD-video's in AVCHD en met stereogeluid kunnen worden vastgelegd. Daarnaast beschikt de DMC-GF6 over een 16-megapixel Live MOS-sensor en een vernieuwde Venus Engine-beeldprocessor met geavanceerde ruisonderdrukking. De combinatie van deze sensor en processor biedt een gevoeligheid van ISO 3.200 (Auto) en maximaal ISO 25.600 (Uitgebreid). Tot slot beschikt de Panasonic DMC-GF6 over een Creative Panorama-functie (hiermee maak je een horizontale of verticale panoramische opname door opeenvolgende foto's gedeeltelijk te overlappen), een Stop Motion Animation-functie (maakt het mogelijk om met de camera een stop motion (stop frame) video te maken met foto's die achtereenvolgens worden vastgelegd terwijl het onderwerp een paar graden wordt bewogen), Clear Retouch (hiermee kunnen ongewenste objecten of personen uit het beeld worden verwijderd door er op het scherm met een vinger overheen te gaan) en Instant Transfer. Met deze laatste functie kan de camera telkens wanneer de sluiter wordt ontspannen automatisch fotogegevens overzetten naar een opgegeven elektronisch apparaat. In de weergavemodus kan je ook het beeld dat wordt weergegeven op de camera aanraken om het meteen over te zetten naar een smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om locatie-informatie aan het beeld te hangen door gebruik te maken van de GPS-logbestanden van een smartphone of tablet. Dit model is opgevolgd door de Panasonic DMC-GF7.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-GF6 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-GF6

Van de Panasonic DMC-GF6 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic DMC-GF6 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees in het Panasonic DMC-GF6 testoverzicht de testen

Specificaties Panasonic DMC-GF6

Algemeen
ProductPanasonic Lumix DMC-GF6
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht208 gram
Afmetingen111,0 x 65,0 x 39,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60i
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0