Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 11
Opslag MB
Scherm6,5" (270 ppi)
Camera48,0 megapixel
Foto Nokia G20 1 Foto Nokia G20 2 Foto Nokia G20 3 Foto Nokia G20 4 Foto Nokia G20 5

Inleiding

In april 2021 heeft Nokia haar complete portfolio opgeschoond met de introductie van de X-, G- en C-serie. De oude Nokia nummering (Nokia 5.1, 3.2, etc) is volledig komen te vervallen. Bij de G-serie ontvang je drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates en twee jaar lang OS upgrades. Beide toestellen hebben een lange batterijduur (maximaal 3 dagen), verbeterde beveiliging dankzij gezichts- en vingerafdruk-ontgrendeling en een 6,5" teardrop-display met een handige helderheidsboost. Het verschil tussen de G10 en de G20 zit hem in de cameramodule. De G20 heeft een viervoudige cameramodule, waar de G20 een drievoudige module heeft.

Besturingssysteem Nokia G20

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 11 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 11 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd Ún veel sneller. In Android 11 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Nokia G20

Van de Nokia G20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia G20 beschikbaar.

Specificaties Nokia G20

Algemeen
ProductNokia G20
Aankondiging2021
Verkoopstart2021
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen164,9 x 76,0 x 9,2 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen5.050 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 11
CPU/Geheugen
ProcessorMediaTek Helio G35
Kloksnelheid8 core
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag128 GB + microSD
Scherm
Scherm6,5" (270 ppi)
Resolutie720 x 1.600px
SchermsoortLCD
Verstevigd glass
Camera
Camera48,0 megapixel
Aantal camera's4
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingUSB-C