Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm6,3" (400 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto Nokia 6.2 1 Foto Nokia 6.2 2 Foto Nokia 6.2 3 Foto Nokia 6.2 4 Foto Nokia 6.2 5

Inleiding

De Nokia 6.2 is tijdens de IFA in september 2019 geintroduceerd. De Nokia 6.2 is de derde Nokia 6-serie telefoon, na de Nokia 6 en Nokia 6.1. Het toestel is tegelijk met de Nokia 7.2 aangekondigd. Het toestel heeft een 6,3-inch FullHD+ scherm, een Snapdragon 636 chipset en, afhankelijk van de uitvoering met 3 of 4 GB RAM en 32 of 64 GB opslaggeheugen. Verder kan je rekenen op een triple camera (een novum in de 6-serie), een vingerafdrukscanner en een 3.500 mAh accu. Fijn is dat het toestel is op te laden via USB-C, maar dat er ook een standaard koptelefoonaansluiting aanwezig is. De Nokia 6.2 draait op Google Android One. Android One is een kale versie van Android, die direct door Google wordt bijgehouden. Hierdoor krijgt het toestel zeer snel updates, en doordat extra software achterwege is gelaten, zijn de prestaties soepel.

Besturingssysteem Nokia 6.2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Nokia 6.2

Van de Nokia 6.2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Nokia 6.2 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Nokia 6.2 testoverzicht de test

Specificaties Nokia 6.2

Algemeen
ProductNokia 6.2
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen160,0 x 75,2 x 8,3 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 636
KloksnelheidOnbekend
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (400 ppi)
Resolutie1.080 x 2.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C