Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm6,2" (271 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Nokia 2.3 1 Foto Nokia 2.3 2 Foto Nokia 2.3 3 Foto Nokia 2.3 4

Inleiding

De Nokia 2.3 is een instapmodel Nokia en eind 2019 geintroduceerd. Het toestel draait een  minder zware uitvoering van Android speciaal voor goedkopere telefoons. Het toestel heeft een 6,2-inc HD+ scherm en een accuduur van ongeveer 2 dagen. De camera aan de achterzijde heeft 2 lenzen met een automatische sceneherkenning (Recommended Shot). Een speciale Google Assistant knop geeft je direct toegang tot deze digitale allesweter.

Besturingssysteem Nokia 2.3

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Nokia 2.3

Van de Nokia 2.3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia 2.3 beschikbaar.

Specificaties Nokia 2.3

Algemeen
ProductNokia 2.3
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen157,7 x 75,4 x 8,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
AccuvermogenNee
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorMediatek Helio A22
Kloksnelheid4 core (max 2 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm6,2" (271 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera's2
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingmicroUSB