Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 10
Opslag MB
Scherm5,7" (295 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Nokia 1.3 1 Foto Nokia 1.3 2 Foto Nokia 1.3 3

Inleiding

De Nokia 1.3 uit maart 2020 draait op Android Go, een minder zware uitvoering van Android speciaal voor goedkopere telefoons. Verwacht dan ook niet te veel van de Nokia 1.3. Basistaken als bellen, sms'en, social media en WhatsApp handelt het toestel echter met gemak af. Je krijgt 1 GB RAM, 16 GB uitbreidbaar geheugen, een 8 megapixel camera en een 5,71-inch display.

Besturingssysteem Nokia 1.3

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 10 biedt een aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de vorige versies. Wat direct in het oog springt is het ontbreken van de terug-toets. Google kiest bij Android 10 voor navigatie middels gebaren. Als je in het donker wel eens je telefoon raadpleegt is de nieuwe Dark theme een uitkomst. Deze modus kan je in het snelmenu aanzetten en zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor een donkere achtergrond in je complete systeem. In Android 10 krijg je verder meer controle over de permissies die je een app geeft. Zo kan je bij het delen van je locatie nu instellen dat een app alleen je locatie mag gebruiken op het moment dat de app actief is. Het deelmenu, om bestanden of links met anderen te delen, is ook verbeterd én veel sneller. In Android 10 komt het deelmenu direct tevoorschijn. Als je Facebook Messenger gebruikt hebt je al een keer de zogenaamde Bubbles UI gebruikt. Het is een gemakkelijke manier om middels een zwevende ronde snelkoppeling te mutitasken. Het is een handige methode om een gesprek gaande te houden, terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. Google biedt deze snelkoppelingen nu standaard aan app-developers aan. Reken er dus op dat je deze manier van navigeren steeds vaker gaat zien. Google gaat de Bubbles UI gebruiken voor Hangouts en Berichten.

Prijzen en beoordelingen Nokia 1.3

Van de Nokia 1.3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Nokia 1.3 beschikbaar.

Specificaties Nokia 1.3

Algemeen
ProductNokia 1.3
Aankondiging2020
Verkoopstart2020
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen147,3 x 71,2 x 9,4 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 215
Kloksnelheid4 core
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,7" (295 ppi)
Resolutie720 x 1.520px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid
DualSIM
VerbindingmicroUSB