Interessant:

Garmin ook met LIVE services

nieuws 4 september 2009 om 12:24

Garmin heeft vandaag op de IFA de Garmin nuvi 1690 ge´ntroduceerd. Dit navigatiesysteem is voorzien van een ingebouwde simkaart waarmee je in heel Europa extra informatie via internet kan ontvangen.

Omdat de nuvi 1690 continu met het internet verbonden wordt je navigatie-ervaring flink verrijkt. Zo ontvang je actuele weers- en verkeersinformatie, aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen en snelheidscontroles. Als extra is Google Local Search overal te gebruiken, zodat je snel en gemakkelijk winkels, bedrijven en toeristische highlights in de buurt kan vinden. Garmin's interactieve diensten zullen door het leven gaan als nuLink.

Het eerste jaar is nuLink gratis bij de nuvi 1690. Daarna kost de dienst 79 euro per jaar. Bijzonder is dat de prijs is inclusief internationale roaming in Engeland, ItaliŰ, Duitsland, Spanje en BelgiŰ.

Vorig jaar introduceerde TomTom haar LIVE services. Ook dit zijn (internet)diensten die op bijvoorbeeld de nieuwe TomTom producten TomTom GO 750 LIVE en TomTom GO 950 LIVE gebruikt kunnen worden. TomTom LIVE kost 9,95 per maand.

Naast de nuvi 1690 toonde Garmin ook de nuvi 1340 en nuvi 1490.

portablegear.nl