Interessant:

Eerste impressie CeBIT 2003

nieuws 13 maart 2003 om 11:24

Woensdag 12 maart begon voor de 28ste keer de CeBIT. Op deze beurs presenteren producenten en aanbieders van mobiele telefoons, MP3-spelers en PDA's hun nieuwste producten aan het publiek.

PortableGear.nl was op de openingsdag van deze technologiebeurs in Hannover en heeft zich vooral gericht op de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie, MP3-spelers en PDA's. Hier volgt een korte impressie van de CeBIT 2003.

Producenten van mobiele telefonie kwamen met hun nieuwste nieuwe generatie telefoons, Motorola lanceerde een UMTS-telefoon, SonyEricsson liet zijn nieuwste en veelbelovende mobiele telefoons zien en onbekende merken als Maxon en herintreder Mitsubishi presenteerden veelbelovende modellen. Met de Xelibri introduceert Siemens Mobile een volledig nieuwe kijk op het uiterlijk van mobiele telefoons. Nokia liet vooral de modellen zien die het in de afgelopen weken aankondigde, zie hiervoor eerdere nieuwsberichten.

iRiver, Archos en mPio lieten hu nieuwste MP3-spelers zien. Klein, lichtgewicht en zeer uitgebreid zijn de voornaamste kenmerken van de nieuwe modellen. Verder lijkt de integratie van MP3-speler en de mogelijkheid tot het afspelen van MPEG-filmbestanden de standaard van de toekomst te worden voor multimedia-spelers.

Op PDA en PocketPC gebied zien we de ontwikkeling van steeds krachtigere en uitgebreidere draagbare kleine computers. Onder andere Fusijtsu Siemens, Hewlett Packard en Palm presenteerden hun nieuwste alleskunners in Hannover.

Het Nederlandse Philips blonk uit door de grote stand, waarop alle nieuwe producten uitgebreid te bezichtigen waren. Op korte termijn kunnen we nieuwe Expanium MP3-spelers, nieuwe mobiele telefoons en meer verwachten van Philips.

De komende tijd bericht PortableGear.nl uitgebreid over de nieuwe producten en diensten die op de CeBIT gepresenteerd zijn.

PortableGear.nl