Interessant:

Google Maps toont verkeerscontroles

nieuws 9 juli 2009 om 10:30

Op korte termijn is het mogelijk om op Google Maps te zien waar mobiele verkeerscontroles plaatsvinden; dat heeft het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (BVOM) bekendgemaakt.

De politie Brabant Zuid-Oost toont als eerste regiokorps waar de verkeerscontroles plaatsvinden op Google Maps. Op Google Maps toont het Brabantse politiekorps waar regelmatig mobiele controles plaatsvinden of waar flitspalen zijn. Deze plekken worden in Google Maps gemarkeerd met een camerapictogram of een rood traject. Hierbij is ook informatie opgenomen waarom er op die plaats intensieve controle nodig is. Dit is allemaal erg handig, want omdat je Google Maps ook op je mobieltje kan bekijken, kan je altijd meteen zien waar controles plaatsvinden.

Alle verkeerscontroles worden dagelijks gemeld aan het BVOM, dat het vervolgens slechts gedeeltelijk publiek bekend maakt via internet, kranten en radio. Binnnenkort komt daar dus Google Maps bij. Veel navigatiesystemen bieden tegenwoordig overigens ook al een database met de locaties van flitspalen.

Het Parool