Interessant:

Belgische site zet flitslocaties in navigatiesystemen

nieuws 20 april 2007 om 20:23

Een Belgische site biedt eigenaren van navigatiesystemen de mogelijkheid om de locatie van alle Belgische flitspalen in één keer in hun navigator te zetten. In Nederland zorgde een vergelijkbaar initiatief van de Tuf Tuf Club voor veel ophef, uiteindelijk hielden de initiatiefnemers van de Tuf Tuf Club het voor gezien in 2003.

Via Flits.bnet.be kunnen Belgische automobilisten een lijst met flitspalen downloaden en in hun navigatiesysteem laden. Wanneer de automobilist in de buurt van een flitslocatie komt, geeft het navigatiesysteem een waarschuwing.

De Belgische initiatiefnemers erkennen dat zij op het randje van de wet handelen. Toch denken zij niet illegaal bezig te zijn, want fabrikanten van navigatiesystemen bieden zelf ook de mogelijkheid om flitslocaties in hun producten te laden.

De Nederlandse Tuf Tuf Club staakte zijn activiteiten uiteindelijk omdat zij Officier van Justitie Koos Spee beledigde en hiervoor werd aangeklaagd. Zij brachten een affiche uit waarop Koos Spee een struikrover genoemd werd. Het aanbieden van flitslocaties is nooit veroordeeld.

Webwereld