Interessant:

Pubers in paniek zonder mobieltje

nieuws 18 mei 2009 om 08:30

Hedendaagse pubers raken massaal in paniek als ze zonder mobieltje en internet moeten leven; dit is een probleem op zomerkampen in de VS, waar mobieltjes vaak verboden zijn.

Veel kinderen willen niet naar een zomerkamp waar geen internet is en waar mobieltjes verboden zijn. Op veel Amerikaanse zomerkampen zijn mobieltjes en laptops niet toegestaan en zijn ook geen vaste computers aanwezig.

Een organisator van de zomerkampen zegt dat veel pubers "een beetje in paniek raken" als ze afstand moeten doen van hun mobieltje. Sommigen proberen zelfs een mobieltje naar binnen te smokkelen. Overigens raken ook sommige ouders in paniek als ze hun kinderen niet meer kunnen bellen.

Het doel van de kampen is dat de kinderen in de natuur zijn en daadwerkelijk contact met elkaar maken. Mobieltjes en laptops staan dit doel in de weg, omdat de pubers dan toch alleen maar online zitten.

Uit eerder onderzoek bleek dat ook de Japanse jeugd verslaafd is aan mobieltjes en dat ook Nederlandse kids radeloos zijn zonder GSM. In Engeland moesten vorig jaar twee GSM-verslaafde kids in rehab. In Korea waren ook al eens afkick-programma's voor mobiel verslaafden.

Cellular-news