Interessant:

SMS'en wereldwijd enorm populair

nieuws 21 april 2009 om 08:30

Momenteel wordt wereldwijd bijna driekwart (74%) van alle elektronische berichten via de mobiele telefoon verstuurd; een enorme toename ten opzichte van een jaar geleden, toen 59 procent van alle berichten via een mobieltje werd verzonden.

Dit blijkt uit onderzoek dat TNS uitvoerde in 32 markten over de hele wereld. TNS NIPO ondervroeg de Nederlandse populatie. In opkomende markten - China, India en Rusland bijvoorbeeld - worden aanzienlijk meer berichten via de mobiele telefoon verstuurd dan in gevestigde markten als West-Europa en de Verenigde Staten. Zo gebruikt men in de gevestigde markten voor slechts 49 procent van alle elektronisch verstuurde berichten de mobiele telefoon. In Nederland ligt dat percentage met 39 procent nog lager.

Wereldwijd zien we dat de mobiele telefoon het belangrijkste communicatiemiddel aan het worden is. Nederland blijft hierin enigszins achter. Vergeleken met andere landen wereldwijd blijken Nederlanders nog relatief vaak de vaste telefoonlijn te gebruiken voor zowel zakelijke als privégesprekken. Uit eerder onderzoek bleek al dat mobiele bellers in Nederland zelden hun vaste lijn opzeggen.

De meeste berichten die via de mobiele telefoon worden verstuurd, zijn sms-jes. Voor het verzenden van e-mails is de pc nog steeds het populairst.

TNS-NIPO