Interessant:

Wolfenstein 3D Classic op iPhone 3G

nieuws 1 april 2009 om 09:30

Nadat vorig jaar al Wolfenstein RPG voor de iPhone uitkwam, is nu ook het originele DOS-spel beschikbaar gekomen voor Apple's populaire toestel.

In mei 2008 bracht Electronic Arts Wolfenstein RPG uit voor de iPhone. Dit is een variant op het originele spel met meer puzzelelementen. Nu is dan ook het originele spel van Id Software uit 1992 op de iPhone uitgebracht.

Interessant zijn de opmerkingen die John Carmack, de programmeur van het originele spel, maakt op de site van Id Software over de ontwikkeling van Wolfenstein 3D Classic voor de iPhone. Carmack meldt dat "het originele doel van het project was om onderzoek te doen naar controlemechanismen voor 3D-shooters op de iPhone." Wellicht betekent dat er in de toekomst nog meer klassieke shooters van Id Software (Doom?) op de iPhone zullen volgen.

Carmack vindt zijn eigen spel "absoluut simplistisch volgens moderne maatstaven, maar het spel heeft nog altijd wel zijn momenten". Bovendien vindt hij dat "simplistische spellen erg goed spelen op de iPhone". Eind 2007 kwam Wolfenstein ook naar de mobiele telefoon.

Id Software