Interessant:

NS introduceert Reisplanner Xtra

nieuws 19 maart 2009 om 10:21

NS heeft op Utrecht CS de bčtaversie van Reisplanner Xtra gelanceerd; deze mobiele internettoepassing verschaft treinreizigers individuele en actuele reisinformatie.

Het bewaakt bovendien proactief de voortgang van de reis, geeft stations- en omgevingsinformatie, tips voor dagjes uit en onderhoudt via SMS desgewenst ook contact met vrienden of het thuisfront. Iedereen met een mobiele telefoon met internet kan van deze gratis tool gebruikmaken door deze eenvoudig te downloaden.

Reisplanner Xtra waarschuwt voor wijzigingen in de geplande treinreis en biedt op verzoek alternatieve reisroutes. Wie een tussenstop wil maken voor een recreatief uitstapje, krijgt via Reisplanner Xtra tips voor een uitje of wordt met een gedetailleerde routebeschrijving via iLocal naar de plaats van bestemming geleid. Wie besluit een trein later te nemen, kan via de SMS-service van Reisplanner Xtra vrienden of het thuisfront laten weten als er iets verandert aan de reis.

Reisplanner Xtra is voor vrijwel iedereen met een mobiele telefoon met internettoepassing te downloaden door 'NS' te SMS-en naar 5522 of via www.ns.nl/reisplannerxtra. Voor wie nog geen mobiel internet heeft, biedt NS in samenwerking met twee grote telecomaanbieders, Vodafone en Hi, aan om gedurende anderhalve maand gratis gebruik te maken van Reisplanner Xtra.

In november 2008 blokkeerde een Britse treinmaatschappij nog GSM-signalen in de trein wegens geluidsoverlast.

NS