Interessant:

GSM opladen in 10 seconden met superbatterij

nieuws 17 maart 2009 om 08:30

Wetenschappers in de Verenigde Staten hebben een superbatterij ontwikkeld die 100 keer zo snel kan worden opgeladen als conventionele accu's - je zou je mobieltje ermee in 10 seconden kunnen opladen.

De revolutionaire batterij kan - binnen twee of drie jaar - naast mobieltjes ook gebruikt worden voor laptops, mp3-spelers en digitale camera's. Dezelfde techniek zou zelfs gebruikt kunnen worden voor het opladen van elektrische auto's.

De superbatterij is een uitvinding van het Massachusetts Institute of Technology. Volgens hen is massaproductie van de superbatterij op termijn mogelijk. De techniek is gebaseerd op conventionele herlaadbare lithium-ion accu's die momenteel veel in camera's, mobieltjes en laptops worden gebruikt.

Li-ion accu's worden vooral gebruikt, omdat ze veel energie kwijt kunnen in een relatief kleine behuizing. Probleem is echter dat ze enigszins traag opladen. De wetenschappers hebben echter een techniek ontwikkeld, waarmee de batterijen 100 keer zo opladen. Het is dus nog wel even afwachten wanneer de techniek op grote schaal gaat worden toegepast. In China kwam in 2008 al wel een mobieltje met standbytijd van 666 dagen op de markt.

Daily Mail