Interessant:

Mid-range smartphones belangrijk voor Samsung

nieuws 19 februari 2009 om 09:57

Hoewel 'touch' het toverwoord is voor de nieuwste high-end toestellen van Samsung, blijkt op het Mobile World Congress dat de Koreaanse fabrikant ook veel aandacht geeft aan toegankelijke mid-range smartphones.

De nieuwe entry-level en mid-range smartphone vielen op het Mobile World Congress natuurlijk minder op dan de nieuwste high-end touch-toestellen in de nieuwe line-up van Samsung. Niettemin introduceerde Samsung ook enkele toegankelijke en eenvoudige zakelijke modellen die beschikbaar komen voor een klantvriendelijke prijs.

Een belangrijke focus bij deze mid-range smartphones is dual sim; zowel de aangekondigde Samsung B5702 als Samsung C5212 zijn dual sim-modellen waarin je twee SIM-kaarten kan stoppen, bijvoorbeeld een voor particulier en een voor zakelijk gebruik.

Samsung C6620

Andere belangrijke entry-level smartphones zijn de, al eerder bekend geworden, Samsung C6620 en Samsung C6625. Dit zijn compacte smartphones met qwerty-toetsenbord en Windows Mobile 6.1, en verder bescheiden specificaties. Het voornaamste verschil tussen de C6620 en C6625 is dat de laatste GPS ondersteunt. Ook de Samsung i740 is een mid-range smartphone met Windows Mobile 6.1, maar deze beschikt in tegenstelling tot de hiervoor genoemde modellen wel over een touchscreen. Hoewel HSDPA-ondersteuning voor snel internet op de i740 ontbreekt is dit toch nog een van de meest geavanceerde mid-range smartphones met GPS en een 3.2 megapixel camera.

De mid-range en entry-level smartphones van Samsung zullen waarschijnlijk later dit jaar ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

portablegear.nl