Interessant:

Exploderend mobieltje doodt man

nieuws 6 februari 2009 om 08:30

Een Chinees, die in een computerwinkel in de Chinese stad Guangzhou werkte, is om het leven gekomen door een ontplofte mobiele telefoon.

Het mobieltje van de Chinees ontplofte net toen hij het in zijn borstzak had gedaan. Door de explosie werd de halsslagader van de man beschadigd. Een collega die de klap hoorde kon de man niet meer tijdig helpen.

De Chinese autoriteiten willen niets zeggen over het incident. De leeftijd van de man, het merk mobieltje en de oorzaak zijn allemaal onbekend. Mogelijk had de man met de batterij geknoeid.

In het verleden waren er al vaker verhalen over ontploffende telefoons, bijna altijd afkomstig uit verre (en dus oncontroleerbare) landen als China, India en Ghana. In januari 2009 werd er iets dichter bij huis, in Zweden, een klas ontruimd vanwege een ontplofte GSM.

Update: volgens de Engelse krant The Telegraph hebben we hier te maken met een broodje aap-verhaal: de man zou zichzelf hebben neergeschoten met een door hemzelf vervaardigd pistool. In Zuid-Korea dook in 2007 een soortgelijk broodje aap-verhaal op.

Algemeen Dagblad