Interessant:

Nokia 5800 XpressMusic officieel

nieuws 2 oktober 2008 om 19:49

Nokia heeft vandaag eindelijk de langverwachte Nokia 5800 XpressMusic, de eerste Nokia-telefoon met touchscreen voor de mainstream markt, officieel geintroduceerd.

De Nokia 5800 XpressMusic is, niet verrassend gezien de naamgeving, in de eerste plaats een muziektelefoon. Het is dan ook een van de eerste Nokia telefoons die Nokia's Comes With Music-downloadservice ondersteunt. Voor de 5800 XpressMusic had Nokia met de 7710 ook al een touchscreen-telefoon, maar die was niet gericht op de mainstream markt.

Nokia 5800 XpressMusic

De Nokia 5800 XpressMusic, die lange tijd bekend stond als de Nokia Tube, maakt slim gebruik van de touchscreen-technologie door de introductie van een zogenaamde 'Media Bar', een handig drop down-menu waarmee je gelijk toegang hebt tot al je muziek en entertainment, waaronder je favoriete nummers, video's en foto's. Ook heb je met de Media Bar direct toegang tot internet en kun je je bestanden online delen. Daarbij ondersteunt de 5800 XpressMusic ook Flash en beschikt hij over WiFi, aGPS, support voor alle belangrijkste digitale muziekbestanden, ingebouwde surround speakers en een 3.5 mm poort voor alle headsets. Bovendien wordt het stijlvolle toestel geleverd met een 8GB geheugenkaart. Je bent dus van alle multimedia-gemakken voorzien.

Nokia 5800 XpressMusic

Daarbij is er ook nog een innovatieve 'Contacts Bar' waarmee je je favoriete contacten kan toevoegen op je beginscherm en met een druk op de knop kan je de digitale geschiedenis van al je meest recente sms'jes, mails en telefoontjes te voorschijn roepen op het 3.2" breedbeeld touchscreen display. Uiteraard ondersteunt de 3.2 megapixel camera ook videorecord en kan je bestanden delen via Bluetooth en MMS.

De Nokia 5800 XpressMusic is wereldwijd beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2008 voor een prijs van rond de 279 euro (exclusief BTW).  

Nokia