Interessant:

KPN en Samsung introduceren MobielTV

nieuws 29 mei 2008 om 14:51

Onder de slogan 'Wachten wordt leuk' introduceerden KPN en Samsung vandaag MobielTV, digitale televisie (DVB-H) voor op de mobiele telefoon.

Daarnaast toonde Samsung op de persconferentie, die plaats vond op het schip Ocean Diva Futura in Amsterdam, de Samsung P960 TV, het mobieltje waarop je de digitale televisie kan bekijken.

Samsung P960 TV

MobielTV biedt 10 kanalen, waaronder Xite - een speciale muziekzender voor jongeren -, en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Onbeperkt kijken naar MobielTV van KPN gaat € 9,95 per maand kosten en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met de Samsung P960 TV en de LG KB620. Ook wordt RLT24 geintroduceerd, een nieuwe nieuwszender die speciaal voor de mobiele telefoon is ontwikkeld en het beste biedt van de nieuws- en actualiteitenprogramma's van RTL.

MobielTV werkt via DVB-H, een afgeleide techniek van Digitenne. DVB-H is de Europese standaard voor mobiele televisie. MobielTV komt beschikbaar vanaf 5 juni en zal later dit jaar ook op nieuwe toestellen van Samsung, Nokia en LG te zien zijn.

Lees ook het artikel waarbij PortableGear verder ingaat op de mogelijkheden van MobielTV.

portablegear.nl