Interessant:

Canon start Europese fotowedstrijd

nieuws 11 april 2008 om 09:30

Canon heeft een Europese fotowedstrijd, genaamd 'De Uitdaging', voor amateur-fotografen gestart. Tot 1 mei worden amateur-fotografen uitgenodigd om de website te bezoeken en kans te maken op een unieke foto-opdracht.

De wedstrijd is Canons grootste Europese speurtocht naar fotografisch talent van de toekomst. Om deelnemers te inspireren, bevat de speciale website een aantal online tutorials.

In 18 landen1 daagt De Uitdaging amateur-fotografen uit om hun beste werk in te zenden voor één van de vier categorieën: Portret, Landschap, Sport en Macro. De categoriewinnaars uit elk land – geselecteerd door een online stemming onder het publiek en een deskundige jury – ontvangen een Canon kit ter waarde van € 2.000,- en gaan door naar de Europese ronde.

Een deskundige jury – voorgezeten door de bekroonde reportage-, portret- en reisfotograaf Vicki Couchman – kiest vervolgens Europa's beste twee per categorie (Portret, Landschap, Sport en Macro) die vervolgens naar Wenen reizen om daar de spanning van UEFA EURO 2008 te ervaren en onderling uit te maken wie van hen de uiteindelijke winnaar van de betreffende categorie is.

De vier uiteindelijk overgebleven categoriewinnaars krijgen de mogelijkheid om hun eigen, door hen bedachte 'droomuitdaging' aan te gaan. Elke droomuitdaging wordt gefilmd en later in 2008 in heel Europa op televisie worden uitgezonden.

portablegear.nl