Interessant:

Prototype Android Touch Phone gespot

nieuws 29 februari 2008 om 10:30

In een recente video van de BBC is een nieuw, onbekend mobieltje met touchscreen dat draait op Google's nieuwe besturingssyteem Android gespot.

De BBC zegt dat dit vroege protoype mobieltje gemaakt is door een van Google's partners en dat het originele Blackberry-achtige model met knoppen, ook bekend als de Google gPhone, plaats heeft gemaakt voor een touchscreen.

Het mysterieuze mobieltje wordt bijna geheel bediend met een touchscreen en heeft slechts een minimum aan fysieke knoppen, zoals om telefoontjes op te nemen en snel naar hotspots op de interface te komen.

De interface lijkt behoorlijk soepel te lopen, ondanks de relatief oude 300 MHz processor. Het is onbekend of dit prototype resulteert in een officieel commercieel product, hoewel het vorige model met Qwerty-toetsenbord alleen een demonstratiemodel zou zijn.

Google's partners voor het bouwen van mobieltjes die tot zover bekend zijn HTC, LG, Motorola en Samsung. Van deze fabrikanten verwacht men dat ze later dit jaar met telefoons komen die Android ondersteunen.

Electronista