Interessant:

Ericsson sluit multimedia-overeenkomst met FIFA

nieuws 19 februari 2008 om 09:00

Ericsson heeft deze maand een wereldwijde overeenkomst getekend met de FIFA; de voetbalbond gaat gebruikmaken van de content management- en service delivery-platformen van Ericsson. Dankzij de samenwerking kan FIFA mobiele content van de voetbalevenementen in 2009 en 2010 aanbieden.

FIFA gebruikt de platformen van Ericsson zodat omroeporganisaties en telecom-operators verschillende mobiele diensten aan kunnen bieden rondom FIFA-evenementen. Deze diensten variëren van eenvoudige informatiegebaseerde tot geavanceerde mobiele televisie en video-oplossingen.

Carl-Henric Svanberg, President en CEO van Ericsson: "We zijn erg enthousiast over de samenwerking met FIFA. Door de overeenkomst zijn voetbalfans over de hele wereld in staat hun favoriete sport op een mobiele telefoon te beleven. Het geeft aan dat wij blijvend op zoek zijn naar toepassingen die de aantrekkingskracht van multimediadiensten vergroten richting operators en mediabedrijven."

Jérôme Valcke, Secretary General van FIFA: "We werken hard om voetbalcontent beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen, op zoveel mogelijk platformen. We vertrouwen erop dat Ericsson’s kennis en wereldwijde aanwezigheid dit verder mogelijk maakt. Op die manier kunnen fans over de hele wereld genieten van de verschillende FIFA-competities."

Sony Ericsson sloot in januari ook een sponsorovereenkomst met Maria Sharapova.

portablegear.nl