Interessant:

SMS spam bij KPN & Vodafone

nieuws 26 november 2002 om 23:43

Spam heeft helaas nu ook de mobiele telefoon bereikt. Afgelopen weken werden de klanten van Vodafone en KPN lastig gevallen met ongevraagde irritante kloteberichtjes.

Een groot aantal mobiele KPN bellers ontving afgelopen donderdag de achterlijke tekst (inclusief spelfouten) 'Iemand die JIJ kent, probeerd je te bereiken via onze dating service!!!'. Onderaan het bericht wordt verwezen naar een 0900 nummer van 70 eurocent per minuut. Eerder al ontvingen Vodafone klanten een soortgelijk bericht.

KPN is van de spam op de hoogte. Volgens de KPN is het aantal mensen dat de spam heeft gehad beperkt. Toevallig heeft ook de woordvoerder het bericht ontvangen.

'Vanuit KPN Mobile is er weinig te doen tegen dit soort spamberichten', aldus de woordvoerster op Planet Multimedia. 'Er gaat geen belletje bij ons af als er in een keer tienduizenden berichten worden aangeboden. We vinden het lastig voor onze klanten maar kunnen er niets tegen doen. Wellicht is het een onderwerp dat we met de Consumentenbond en de Ombudsman moeten bespreken'.

De antispam regels voor SMS waar KPN op hoopt laten nog wel even op zich wachten. Zowel de ombudsman als de Stichting Informatie Diensten Code (STIC), de toezichthouder op de 0900 nummers, hebben nog geen concrete regels met betrekking tot SMS spam.

Planet Multimedia