Interessant:

Nokia blijft goed verkopen

nieuws 26 november 2002 om 23:35

De mobiele telefoon verkopen van het derde kwartaal waren hoger dan verwacht. Met name Nokia boerde goed. Nieuwkomer SonyEricsson blijft in zwaar weer verkeren.

Een en ander blijkt uit een onderzoek van Gartner. In kwartaal 3 werden wereldwijd ruim 100 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dit is de tweede keer in de geschiedenis dat de verkopen in kwartaal 3 de 100 miljoen hebben overschreden.

Nokia is absolute koploper, met in grote delen van de wereld een marktaandeel van meer dan 50% (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Dit wordt deels veroorzaakt door mensen die in 2000 een Nokia hebben gekocht en nu bij de aanschaf van een nieuw mobieltje het merk trouw blijven.

In totaal verkocht Nokia 37,4 miljoen telefoons in kwartaal 3. Samsung verkocht 11,1 miljoen telefoons, en maakte een stijging in de verkopen door van 52%. SonyEricsson blijft het slecht doen. Ten opzichte van een jaar geleden verkocht de combifabrikant bijna de helft minder toestellen en kwam niet verder dan 5 miljoen verkochte toestellen.

WebWereld