Interessant:

Samenwerking TomTom en Google Maps

nieuws 6 december 2007 om 09:30

TomTom heeft de samenwerking met Google Maps aangekondigd, waarmee je zakelijke adressen op de Google Maps website kan opzoeken en deze direct naar je TomTom sturen. Dit resulteert in een rijkere en meer gepersonaliseerde navigatie-ervaring.

"De mogelijkheid om informatie te zoeken, vinden en versturen vanaf het web naar een TomTom is iets waar we al geruime tijd in investeren. We zijn blij te kunnen samenwerken met Google Maps aan deze personalisatiefunctionaliteit," aldus Eric Pité, Vice President Product Management bij TomTom. "Deze samenwerking is een grote stap voor TomTom om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten naar gepersonaliseerde content op hun TomTom navigatiesystemen."

Google Maps lokale zoekdienstpagina's die zijn uitgerust met een 'Stuur naar' optie, zijn uitgebreid met de optie 'Stuur naar GPS'. Met een muisklik kunnen TomTom gebruikers profiteren van deze dienst zonder gecompliceerde zip-bestanden te hoeven downloaden.

De Google Maps website maakt het voor TomTom gebruikers mogelijk om bedrijfsadressen te zoeken en deze over te zetten naar het TomTom systeem door op de optie 'Stuur naar GPS' te klikken. De gekozen informatie wordt naar de TomTom verstuurd als deze met het Internet verbonden is via TomTom HOME, de gratis softwaretoepassing die TomTom zijn klanten biedt. Bestuurders kunnen dan naar hun nieuwe bestemming navigeren, de locatie op de kaart de TomTom bekijken of deze als ‘favoriet’ opslaan zodat deze later gebruikt kan worden.

Giorgio Scherl, Product Manager bij Google, voegt hieraan toe: "We zijn zeer verheugd dat wij deze nieuwe dienst aan kunnen bieden aan onze gebruikers in samenwerking met TomTom. Wij werken constant aan toepassingen die onze kaarten nuttiger maken zodat deze een 'one-stop-shop' worden voor het vinden van alle lokale informatie en aanwijzingen die mensen nodig hebben."

Eerder dit jaar werd al bekend dat Google Maps te gebruiken is met Windows Mobile apparaten.