Interessant:

Koningin Engeland getergd door sms

nieuws 6 december 2007 om 10:30

Het Engelse koningshuis en de pers beschuldigen de Nieuw-Zeelandse premier, Helen Clark, van sms'en tijdens een speech van de Britse vorstin. Clark zegt echter dit zich niet te kunnen herinneren.

Helen Clark werd beschuldigd de Britse koningin te hebben beledigd door te sms'en gedurende een koninklijke speech van haar eind november. Andere ministers zouden tijdens de bijeenkomst echter ook niet erg blij zijn geweest met het Britse vorstenhuis, omdat prins Charles en zijn vrouw Camilla Parker Bowles te laat zouden zijn komen opdagen.

De premier van Nieuw-Zeeland ontkent echter alle beschuldigingen. Wel gaf ze al eerder toe veel gebruik te maken van sms. Ze beschreef zichzelf zelfs als "de meesteres van text message".

Koningin Elisabeth staat echter niet onwelwillend tegenover moderne techniek. In 2006 kocht de Engelse vorstin een MP3-speler. Ook andere koningshuizen komen in aanraking met moderne techniek. Recentelijk was ook in Spanje een uitroep van de Spaanse koning populair als ringtone.

New Zealand Herald