Interessant:

Microsoft gebruikt Kazaa bij Marketing

nieuws 22 oktober 2002 om 13:50

Kazaa raakt steeds meer geaccepteerd als online muziek platform. Softwarereus Microsoft probeert nu zelfs haar nieuwe Windows Media Player aan de man te brengen via Kazaa.

De methode is eenvoudig en effectief. Microsoft biedt via Kazaa een aantal legale video's aan. Deze video's zijn echter alleen geschikt om af te spelen in Windows Media Player 9. Juist ja, de nieuwste Media Player versie. Bij het afspelen van een van beide filmpjes wordt de Media Player automatisch geupdated naar versie 9.

De deal tussen Microsoft en Kazaa is een beetje vreemd. Kazaa wordt alom gezien als de bron van het illegale kwaad. Bijna alles wat gekopieerd en verspreid kan worden is te vinden op Kazaa. Microsoft is juist een groot slachtoffer van illegale activiteiten. Extra vreemd is het feit dat Windows Media Player 9 veel mogelijkheden heeft om de verspreiding van illegale muziek tegen te gaan.

De video's die Microsoft online heeft gezet zijn ook voorzien van een kopieerbescherming. Jonathan Usher, directeur van de Windows Media divisie, zegt dat hij benieuwd is hoe peer-to-peer netwerken gebruikt kunnen worden voor de verspreiding van legale content. Microsoft is tot nu toe erg tevreden over het aantal gedownloade filmpjes.

DetNews