Interessant:

Google introduceert open platform voor mobiele apparaten

nieuws 7 november 2007 om 14:55

Google introduceert een open platform voor mobiele apparaten. Google heeft een open platform voor mobiele apparaten ge´ntroduceerd, getiteld Android. Het is ontwikkeld samen met onder andere T-Mobile, HTC en Motorola via de Open Handset Alliance.

Android is een volledig open platform voor ontwikkelaars. Google-topman Eric Schmidt zegt dat deze aankondiging veel krachtiger is dan de gespeculeerde aankondiging van de Google-telefoon door de openheid van het platform. De mogelijkheid van een Gphone in de toekomst is echter niet uitgesloten.

34 bedrijven hebben zich verenigd in de Open Handset Alliance met als doel het beperken van kosten voor het ontwikkelen en distribueren van mobiele apparaten en diensten. Voor de Open Handset Alliance is het Android-platform slechts een eerste stap in die richting.

Het Android-platform zal een softwarepakket bevatten met een besturingsssysteem, middelware, een gebruiksvriendelijke interface en applicaties. Naar verwachting zullen de eerste telefoons gebaseerd op Android in de tweede helft van 2008 beschikbaar zijn.

Connexie