Interessant:

Vodafone plaatst antenne in watertoren

nieuws 23 september 2002 om 21:53

Vodafone heeft in Hilversum een mobiele antenne geplaatst in het dak van een oude watertoren nabij het Hilversumse mediapark, het terrein waar de meeste Nederlandse radio en televisie-activiteiten zijn gecentreerd.

Vodafone heeft ook een bijdrage geleverd aan de restauratie van de historische kap van de watertoren, die in de oorlog werd beschadigd.

De plaatsing van een antenne onder het dak van de oude watertoren is in meerdere opzichten een ideale oplossing. De toren zelf, die zo'n 20 meter hoog is, staat op een heuvel en vorm zo een uitstekende locatie voor een antenne. Door de antenne 'onder dak' te brengen in de top van de toren valt hij niet op en is hij volledig opgenomen in de omgeving. Vodafone levert tevens een bijdrage aan de restauratie van de toren door bij te dragen aan de kosten van het nieuwe dak.

Vodafone heeft al heel lang een voortrekkersrol in het streven antennes zo goed mogelijk aan de omgeving aan te passen . Ook in het verleden heeft dat vaak tot verrassende oplossingen geleid. Antennes worden een logisch onderdeel van wegportalen, kerktorens, of worden opgenomen in reclamezuilen langs de snelweg of in ANWB-wegwijzers. Reeds in 2000 plaatste Vodafone als eerste op het Europese vasteland een antenne in de vorm van een kunststof Schotse spar, die een deel van de snelweg A2 van mobiele dekking voorziet. Ook de opstelpunten voor Vodafone.s UMTS netwerk worden zoveel mogelijk ge´ntegreerd in het bestaande netwerk of in de omgeving geintegreerd.

Vodafone