Interessant:

Nieuw opwaardeerbedrag Proximus

nieuws 10 september 2002 om 17:46

Sinds februari kunnen Pay&Go klanten met een Fortis rekening hun belkrediet herladen via hun gsm. De klanten hadden de keuze uit drie herlaadbedragen: € 25, € 50 of € 75. De keuze is nu uitgebreid met een nieuwe herlaadwaarde van € 15.

Om de herlaadmogelijkheid via gsm te kunnen gebruiken, koppelt de Pay&Go-klant zijn gsm-nummer aan een zichtrekening bij Fortis Bank. Hij kan zijn gsm-nummer koppelen aan zijn eigen zichtrekening of bijvoorbeeld aan de zichtrekening van een familielid.

Het inschrijven gebeurt volledig geautomatiseerd in een Self-ruimte van Fortis Bank. Deze Self-ruimtes zijn 7 dagen op 7 toegankelijk van 6 uur ’s morgens tot 23 uur ’s avonds. In totaal kunnen er maximaal 4 gsm-nummers gekoppeld worden aan de zichtrekening die verbonden is met de bankkaart.

Eenmaal de dienst geactiveerd is, wordt herladen via gsm heel makkelijk. De gebruiker kan zijn Pay&Go-kaart herladen waar en wanneer hij het wil. Om zijn Pay&Go-kaart te herladen, zal de gebruiker een code intoetsen op zijn gsm. Bijvoorbeeld: #124*15# als hij € 15 wil herladen. Daarna drukt hij op ‘yes’ of op het icoon met het groene telefoontje om de code te versturen. Al na enkele seconden ontvangt de gebruiker een bevestigingsbericht dat zijn kaart herladen is. De zichtrekening waaraan het gsm-nummer gekoppeld is, wordt vervolgens gedebiteerd met het overeenstemmend bedrag. Herladen via gsm in het buitenland kan ook in de meeste landen waar Pay&Go-klanten bereikbaar zijn. Voorlopig is deze nieuwe dienst enkel beschikbaar voor Pay&Go-gebruikers die hun gsm-nummer koppelen aan een zichtrekening bij Fortis Bank.

Naast deze nieuwe herlaadmogelijkheid heeft de Pay&Go-klant verschillende andere mogelijkheden om zijn kaart te herladen. Hij kan zijn beltegoed opwaarderen met een Pay&Go-herlaadkaart, via een Bancontact/Mister Cash-automaat, via een openbare telefooncel van Belgacom met Proton of via internet op de website www.payandgo.be.

Proximus