Interessant:

Parkeren met iMode

nieuws 10 september 2002 om 15:12

De mogelijkheden van KPN's succesvolle mobiele datadienst i-mode worden weer groter. Met de mobiele i-mode telefoon kan nu ook voor parkeren worden betaald.

Nooit meer te laat bij de parkeermeter. Simpel aan- en afmelden met het i-mode toestel bij aankomst en vertrek is voldoende.

Parkeren met i-mode is nu mogelijk in Den Haag, Delft, Deventer, Groningen, Haarlem, Rotterdam en Scheveningen. In de loop van dit jaar en volgend jaar komen hier meer steden bij. i-parkeren is een initiatief van Park-line BV in samenwerking met KPN en Nedap.

De gang van zaken is eenvoudig. Via het i-mode hoofdmenu, keuze 3 (= verkeer) kan iedereen zich opgeven bij Park-line. Na registratie wordt de Mobiel Parkeerkaart naar het huisadres gestuurd. Vanaf dat moment kan via i-mode geparkeerd worden. De gebruiker parkeert de auto op een parkeerplaats met de Mobiel Parkeerkaart achter de voorruit. De klant meldt zich vervolgens aan via i-mode en geeft het nummer door dat te zien is op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. De aanmelding is een feit. Bij vertrek meldt de klant zich weer af. Parkeerwachters kunnen de betaling controleren via de Mobiele Parkeerkaart.

De inschrijfkosten bedragen EUR 6,- (tot 31 oktober gratis) en een abonnement voor een jaar kost EUR 9,-. Aan het eind van de maand wordt het parkeergeld automatisch van de bankrekening afgeschreven. Op een persoonlijke website is nauwkeurig bij te houden voor hoeveel geld waar geparkeerd is. Als extra service kunnen i-mode klanten via i-mail herinnerd worden aan hun lopende parkeeractie, zodat de gebruiker niet vergeet zich af te melden.

KPN