Interessant:

Digicam GSM onbetaalbaar

nieuws 5 augustus 2002 om 23:31

De nieuwe Nokia 7650 zal waarschijnlijk onbetaalbaar worden voor de Nederlandse gebruikers. De operators en belwinkels zullen nauwelijks subsidie verlenen op de eerste telefoon met ingebouwde digicam van Nokia.

KPN heeft al aangegeven de 7650 niet te zullen subsidieren, zodat de 7650 een niet al te grote concurrent wordt van KPN's eigen i-Mode toestellen. Het toestel zal volgens KPN binnen enkele weken in de winkel liggen.

O2 heeft zelfs helemaal geen plannen om het toestel zelf te gaan verkopen. Via O2 dealers zal het toestel wel verkrijgbaar zijn. De dealers hebben immers de vrijheid om zelf telefoon / abonnement combinaties te maken.

Zonder subsidie zal het toestel zonder abonnement tussen de 600 en 700 euro kosten. Op mobileshop.nl is het toestel al te bestellen voor 659 euro. Het toestel zal dan geleverd worden zodra het beschikbaar is. De verwachting is dat de 7650 in september op de Nederlandse markt zal verschijnen.

In andere Europese landen wordt de 7650 juist wel flink gesubsidieerd. Zo vraag T-Mobile voor de 7650 in combinatie met een abonnement slechts 300 euro. Vodafone vraagt 350 euro.

Opvallend is dat Nokia de release van de 7650 al vier keer heeft uitgesteld. Het uitstellen van de release-datum komt bij Nokia echter met de regelmaat van de klok voor. Veel dealers beginnen zich dan ook steeds meer te ergeren aan deze manier van werken. Bovendien heeft Nokia de afgelopen maanden zo veel service centers gesloten dat een garantiereparatie tegenwoordig al enkele maanden in beslag neemt.

Planet Multimedia