Interessant:

Ongelimiteerd downloaden bij Pressplay

nieuws 1 augustus 2002 om 21:15

Met een drastische aanpassing in de voorwaarden hoopt de legale muziekdienst Pressplay meer gebruikers te trekken. Pressplay gebruikers mogen vanaf nu een onbeperkte hoeveelheid MP3 nummers per maand downloaden.

Met deze stap hoopt Pressplay meer te gaan lijken op Napster en Kazaa, waar vanwege het 'illegale' karakter natuurlijk helemaal geen beperkingen op zitten.

Alle abonnementen zijn nog wel aan enkele beperkingen onderhevig. Zo zijn de songs in het 10 dollar abonnement beperkt houdbaar. Ook kan er niet ongelimiteerd muziek op CD gebrand worden. Voor 18 dollar per maand mogen er 10 nummers op CD worden gezet.

Het is echter nog maar de vraag of Pressplay op deze wijze interessant genoeg wordt voor de gebruiker. De beperkingen zijn nog steeds niet mis. Zeker vergeleken met Kazaa, of andere muziekdiensten. Bovendien is het aanbod van Pressplay bewust erg beperkt gehouden. Eigenaren Sony en Universal zetten geen recente nummers online. In totaal zijn er honderdduizend MP3 songs te downloaden.

Wie ongelimiteerd legaal wil downloaden kan ook terecht bij het Spaanse weblisten.com. Bij deze 'Spaanse Pressplay' kan vanaf 20 euro per maand ongelimiteerd gedownload en gebrand worden.

WebWereld