Interessant:

NS gaat door met SMS dienst

nieuws 22 juli 2002 om 19:54

De SMS service van de Nederlandse Spoorwegen zal worden gecontinueerd. Na een proef van een half jaar is de NS tot de conclusie gekomen dat de SMS diensten de klanten goed bevallen aldus Planet Multimedia.

Aan het begin van het jaar startte de SMS proef van de NS. Bellers van Vodafone en KPN konden mee doen met de proef. Per SMS werden de klanten dan op de hoogte gebracht van vertragingen of wijzigingen. Hiertoe dienden de klanten wel eerst op te geven op welke trajecten gereist zou gaan worden.

De NS schrijft zelf het volgende over haar bevindingen:

- De informatievoorziening rondom ernstige verstoringen is met de komst van SMS-NS verbeterd. SMS-NS is een goede aanvulling op reeds bestaande informatiemiddelen over verstoringen in de treindienst.

- De verwachtingen voorafgaand aan de proef kwamen op enkele punten niet overeen met de ervaringen: een groep gebruikers verwachtte bijvoorbeeld ook een bericht bij een verstoring korter dan 30 minuten of men verwachtte altijd een alternatief advies.

- SMS is voor deze dienstverlening een prettig hulpmiddel en de ontvangen SMS berichten waardeert men het meest voorafgaand aan de reis. De juistheid en de timing van de SMS berichten kan nog beter.

- Het aanmelden via de speciale site verliep goed, maar de inhoud van de dienst behoeft meer verduidelijking en gebruiksgemak bij het vastleggen van de reisgegevens.

- Alhoewel er twijfels bestaan over de prijsstelling, geeft u aan SMS-NS wel te willen gaan gebruiken.

- Tevens onderzoeken we of de dienst opgenomen wordt in het bestaande aanbod van reisinformatiemiddelen van NS.

Planet Multimedia