Interessant:

Wereldwijd prepay SMS bij Vodafone

nieuws 27 juni 2002 om 15:15

Vodafone iZi klanten, klanten die zonder abonnement gebruik maken van producten en services van Vodafone, kunnen vanaf 1 juli in meer dan 130 landen SMS berichten versturen en ontvangen.

Het versturen van een SMS-bericht gaat op precies dezelfde manier als thuis in Nederland. Sinds begin 2000 is het mogelijk voor iZi klanten van Vodafone om mobiel te bellen in het buitenland. Het versturen van SMS-berichten in het buitenland is een van de nieuwe diensten die Vodafone Nederland aan haar prepaid klanten aanbiedt om het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Het versturen van SMS-berichten is alsmaar populairder geworden. Klanten van Vodafone in Nederland verstuurden het afgelopen jaar (FY 2001/2002) meer dan een half miljard SMS-berichten. Wereldwijd verstuurden mobiele gebruikers elkaar meer dan 100 miljard berichten per SMS.

iZi klanten van Vodafone zullen voor het versturen van een SMS bericht vanuit het buitenland altijd en overal EURO 0,75 betalen. Vakantiegangers die bijvoorbeeld de thuisblijvers willen laten weten wat het definitieve vakantie-adres is, kunnen voor één tarief via SMS-berichten de benodigde informatie mobiel versturen vanuit meer dan 130 landen in de wereld.

Doordat Vodafone wereldwijd hetzelfde tarief berekent weten iZi klanten van Vodafone precies hoeveel het versturen van een bericht kost. Sinds maart 2001 kunnen klanten van Vodafone gebruik maken van Eurocall, één en hetzelfde tarief voor mobiel bellen in 25 landen in Europa. De kosten voor mobiel bellen of versturen van SMS berichten worden direct van het beltegoed afgeschreven. Het beltegoed kan op elk gewenst moment worden opgewaardeerd. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden: de klant gebruikt Vodafone iZi Pluskaarten die hij of zij meeneemt naar het buitenland of waardeert het beltegoed direct op via Girofoon, Rabofoon, creditcard of internet.

Vodafone is half juni een internationale campagne gestart via klantenmailings, advertenties in kranten en magazines maar ook commercials op radio en televisie. Daarnaast staan er reclameborden op bijvoorbeeld luchthavens om klanten te helpen met het gebruik van hun mobiele telefoon in het buitenland. Alle klanten van Vodafone in Nederland waar het adres van bekend is krijgen via de post een verkorte handleiding op creditcardformaat waarin handige .tips and tricks. staan voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland.

portablegear.nl