Interessant:

Camerafoon krijgt eigen expositie en speciale dag

nieuws 23 november 2006 om 16:17

De camerafoon is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Eigenaren van camerafoons leggen de hele dag door bijzondere momenten vast. Om meer aandacht te vragen voor camerafoon foto’s te vragen worden er verschillende evenementen en een expositie georganiseerd. Ook komt er een fotoboek waarin camerafoon reisfoto’s verzameld zijn.

Fotograferen met je mobieltje

Reisfotograaf Peter de Ruiter heeft al veel van de wereld gezien, zijn reizen legde hij deels vast met zijn camerafoon. In het boek Fotograferen met je mobieltje staan de mooiste foto’s van De Ruiter, allemaal geschoten met een 0,3 megapixel camerafoon. In het boek legt de reisfotograaf ook uit hoe je het beste foto’s maakt met je camerafoon. Verder leert hij je de foto’s verzenden (mms, email, Bluetooth) en legt hij uit hoe je ze in de computer krijgt, hoe je ze bewerkt, hoe je ze (draadloos) print en welke accessoires en software er zijn. Het boek Fotograferen met je mobieltje bevat ook een koopgids voor camerafoons.

Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar voor 9,95 euro, meer informatie vind je op Fotomobieltje.nl.

Nationale Fotomobieltjesdag

Op zondag 26 november is het voor het eerst Nationale Fotomobieltjesdag. Op deze dag moet heel Nederland foto's versturen per mms. De foto's worden meteen gepubliceerd op internet. De foto's die in de loop van drie dagen het meest zijn bekeken, komen in aanmerking voor prachtige prijzen. Lees er alles over op www.fotomobieltje.nl. In de aanloop naar Nationale Fotomobieltjesdag geeft Peter de Ruiter een workshop ‘Fotograferen met je mobieltje’ tijdens de HCC-dagen in Utrecht.

Foto-expositie op de mobiele telefoon

Op 1 december wordt de allereerste foto-expositie op de mobiele telefoon gehouden. Mensen die zich er voor opgeven krijgen die dag per mms 20 foto's toegestuurd van het benefietboek Beeldschoon Bangladesh van Peter de Ruiter. De opbrengst van dit boek is voor Unicef en Oxfam Novib. Op www.benefietboek.nl vind je meer informatie over de expositie.