Interessant:

Nokia zet mobiele gaming voort in Next Generation

nieuws 7 november 2006 om 18:07

In het verleden probeerde Nokia tot twee keer toe om een gaming phone te lanceren, de N-Gage brak echter nooit door. Nokia heeft mobiele gaming nog niet opgegeven en zal voor een derde keer proberen een platform voor mobiele gaming te lanceren. Onder de naam Next Generation probeert Nokia een nieuwe standaard in mobiele gaming neer te zetten.

Nokia wil met Next Generation met name een software platform neerzetten, dat te gebruiken is op Nokia toestellen en ook op mobiele toestellen van andere fabrikanten.

Binnen Next Generation is er ook plaats voor speciale gaming toestellen, die waarschijnlijk gebaseerd zullen worden op het N-Gage QD ontwerp. Deze nieuwe gaming toestellen zullen, net als de N-Gage QD, voorzien zijn van een Symbian besturingssysteem.

Nokia belooft ook snellere prestaties en betere graphics in zijn Next Generation. Met het uitbreiden van de N-Gage Arena, hoopt Nokia een mobiele tegenhanger van Microsoft's Xbox Live gaming portal te realiseren.

Naast de speciale Next Generation toestellen, worden de komende Symbian toestellen van Nokia voorzien van Next Generation software. Hierdoor zullen de nieuwe spelletjes op het merendeel van de Nokia's te spelen zijn. Momenteel wordt de Nokia N93 al geleverd met een demonstratie van Next Generation gaming.

Reg Hardware