Interessant:

Telfort verbetert dekking aanzienlijk

nieuws 7 november 2006 om 13:47

Telfort zal het eerder aangekondigde roamingproject met KPN versneld uitrollen. Telfort klanten kunnen hierdoor gebruik maken van het KPN netwerk op die plekken in Limburg, noord en midden Nederland waar nog geen volledige Telfort dekking is.

Elk mobiel netwerk heeft te kampen met plekken waar de dekking minder is, de zogenaamde witte vlekken. Op 31 juli startte Telfort een tweetal testen om in de witte vlekken van Telfort automatisch over te schakelen op het netwerk van moedermaatschappij KPN. Beide testen, in Venray en in Dronten / Lelystad, verliepen succesvol.

Vandaar dat er nu in een keer een groter gebied wordt uitgerold. Het gebied omvat o.a. de volgende gemeentes: Eindhoven,Valkenburg, Heerlen, Roermond, Sittard, Maastricht, Geleen, Maasbracht, Valkenswaard, Weert, Schijndel, Boxtel, Helmond, Geldrop, Venlo, Hilversum, Amersfoort, Almere, Amersfoort-N, Nijkerk, Harderwijk, Barneveld, Bussum, Woerden, Nieuwegein, Utrecht-N, Zeist, Leerdam, Culemborg, Utrecht-C, Leeuwarden, Harlingen, Sneek, Heerenveen, Drachten, Emmen, Veendam, Delfzijl, Groningen en Assen. Aan de hand van de ervaringen van dit gebied, zal de uitrol over de andere delen van Nederland bepaald worden.

De Telfort klant zal enkel voordeel in de vorm van een beter bereik ondervinden van de regionale roaming. Klanten worden door middel van een brief of een sms op de hoogte gebracht van de regionale roaming.