Interessant:

Eerste mobiele foto award uitgereikt

nieuws 27 oktober 2006 om 17:52

Frank van Gasteren uit Utrecht heeft de Mobile Phone Photo Award 2006 (MOPPA 2006) gewonnen. Dit is afgelopen vrijdag bekendgemaakt tijdens een speciale avond op het HUP-festival (Holland Unique Photography) dat geheel in het teken stond van mobiele fotografie.

De MOPPA is een nieuwe wedstrijd voor de beste foto die gemaakt is met een mobiele telefoon. De award is in het leven geroepen door The Phone House in samenwerking met Vodafone. Deze twee topmerken willen met deze award mobiele fotografie promoten. Volgens beide organisaties zijn foto’s die zijn gemaakt met een mobiele telefoon steeds meer een serieuze kunstvorm. De jury van deze eerste MOPPA bestond uit Sacha De Boer (fotografe en presentatrice NOS Journaal), Han Lans (fotograaf) en Roy Kahmann (galeriehouder, uitgever en initiator van de MOPPA).

Zij selecteerden de foto van Frank van Gasteren van een auto met rokende motor als de beste. “De sfeer, de kleur en het moment maken deze opname bijna te mooi voor een foto die gemaakt is met een mobiele telefoon”, aldus het juryrapport. Van Gasteren kreeg de prijs uitgereikt uit handen van Sacha de Boer. Hij kreeg diverse prijzen overhandigd, o.a. een mobiele telefoon met 3.2 megapixel camera. Daarnaast gaat hij een cursus volgen bij de wereldberoemde fotograaf Frits Berends uit New York.

De tweede prijs ging naar Daphne Horn voor een zwartwit-opname en Nick Grooff kreeg de derde prijs.