Interessant:

Nokia lanceert vier nieuwe N Series toestellen

nieuws 26 september 2006 om 21:13

Nokia lanceerde vandaag een complete reeks nieuwe muziektoestellen en een mobiele muziekdienst. Naast nieuwe Music Editions van de N70, de N73 en de N91 8GB, lanceerde Nokia zijn nieuwe topmodel, de Nokia N95. Tijdens de Open Studio bijeenkomst lanceerde Nokia ook nieuwe accessoires en de Music Recommenders dienst.

Nokia N95
Volgens Nokia is de N95 geen mobiele telefoon, maar een alles-in-één multimedia computer. De N95 kan in twee richtingen uitschuiven, is voorzien van GPS-functionaliteit, een 5 megapixel camera en ondersteuning voor mobiele breedbandnetwerken.

Nokia N95

De N95 kan gebruikt worden voor communicatie, fotografie, video-opname en navigatie. Bovendien is dit toestel in staat om 3D-graphics weer te geven op zijn 2,6 inch 16-miljoen kleurenscherm. Stereoluidsprekers en een aansluiting voor normale hoofdtelefoons maken de N95 helemaal af.

Nokia N95

De verkoopprijs van de Nokia N95 wordt op 550 euro geraamd, exclusief eventuele toestelsubsidies.

Nokia N91 8GB
Nokia noemt de N91 8GB een jukebox in pocketformaat. Deze nieuwe N91 kan maar liefst 6.000 muzieknummers herbergen. Om het muzikale aspect van de N91 8GB te benadrukken heeft Nokia de N91 8GB uitgerust met speciale muziektoetsen en een hoofdtelefoon met ingebouwde afstandsbediening. De losse verkoopprijs van de nieuwe N91 zal rond de 550 euro liggen.

Nokia N91 8GB

Nokia N73 Music Edition
Deze speciale muziekversie van de bestaande N73 is uitgerust met twee gigabyte geheugen. De 3,2 megapixel camera maakt de N73 Music Edition tot ware alleskunner. Zonder toestelsubsidie, kost de N73 Music Edition 450 euro.

Nokia N73 Music Edition

Nokia N70 Music Edition
Met één gigabyte geheugen, speciale muziektoetsen en een afstandsbediening in het snoer van de hoofdtelefoon, vormt de N70 Music Edition een compacte muziektelefoon. Nokia heeft de N70 Music Edition een adviesprijs van 350 euro gegeven.

Nokia N70 Music Edition

Music Recommenders
In samenwerking met veertig muziekwinkels van over de hele wereld, brengt Nokia elke maand een selectie van nieuwe en speciale muziek uit. Naast muzieknummers, zullen de winkels uit onder andere Chicago, Tokio, New York en Londen, ook podcasts en video's uitbrengen. Alle content is bedoeld voor mobiel gebruik.

Bluetooth en Audio
Naast de nieuwe toestellen en mobiele diensten, heeft Nokia ook een reeks accessoires uitgebracht die de mobiele muziekervaring moeten versterken. Nokia heeft een nieuwe Stereo Hoofdtelefoon uitgebracht, de HS-81 is ontwikkeld in samenwerking met Sennheiser en is bedoeld voor de liefhebber van hoogwaardige audioapparatuur. De HS-81 is ook te gebruiken om oproepen te beheren.

Nokia Stereo Hoofdtelefoon HS-81

Ook de opvouwbare HS-62 hoofdtelefoon biedt goede geluidskwaliteit en draagcomfort. Naast twee draagbare luidsprekers, de Miniluidspreker MD-4 en de MD-3, presenteert Nokia ook drie nieuwe Bluetooth headsets.

Nokia Bluetooth Hoofdtelefoons BH-801, BH-302 en BH-207