Interessant:

Bellen vanaf vaste net naar mobiel kan bijna gratis

nieuws 27 juni 2006 om 21:07

Vorige week riep de toezichthouder van de telecomsector op tot goedkopere tarieven om te bellen van vast naar mobiel. Volgens sommigen ging de oproep van de Opta niet ver genoeg. De Nederlandse Vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG) stelt dat bellen van vast naar mobiel niet meer dan 1 eurocent per minuut hoeft te kosten.

Het BTG vormt de club van grootste telecomverbruikers in Nederland, onder andere Ahold, ministeries, TPG Post en de publieke omroep zijn bij BTG aangesloten.

Voor BTG is het niet te verteren dat bellen van mobiel naar vast al kan vanaf 1 eurocent per minuut, dit kan bijvoorbeeld met Telfort, terwijl bellen van vast naar mobiel nu ongeveer 11 eurocent kost.

De Opta heeft geëist dat de kosten van bellen van vast naar mobiel in 2008 gehalveerd zijn. Deze tarieven zijn volgens de Opta de laagst mogelijke tarieven.

BTG meent dat de tarieven die de Opta eist niet het absolute minimum zijn. De Opta gaat er namelijk van uit dat de koppeling tussen het vaste en het mobiele netwerk, anders is dan de koppeling van vaste netten. De BTG ziet hier geen verschil in en pleit daarom voor een maximumtarief van vast naar mobiel van 1 eurocent per minuut.

Planet Multimedia