Interessant:

Europese Unie wil belasting heffen over e-mail en sms

nieuws 29 mei 2006 om 16:47

Als het aan de Europese Unie ligt betaalt iedere burger binnenkort belasting over zijn e-mail en sms-verkeer. De Europese Unie heeft zijn inkomsten de laatste jaren fors terug zien lopen en hoopt met deze nieuwe belastingmaatregel nieuwe inkomsten te genereren. Het idee is afkomstig van een Franse Europese ambtenaar.

In zijn voorstel pleit de Franse ambtenaar voor een belastingtarief van 1,5 eurocent per sms'je en 0,00001 eurocent per e-mail. De bedenker van deze maatregel noemt de bedragen extreem laag, maar door het grote aantal sms'jes en e-mails die verstuurd worden, zullen de inkomsten enorm zijn.

De Europese Unie heeft steeds minder inkomsten doordat lidstaten steeds minder belasting hoeven af te dragen aan Europa. De Europese politici proberen op allerlei nieuwe manieren belasting te heffen.

Het is nog onduidelijk of dit voorstel ooit werkelijkheid zal worden. In ItaliŽ is al eens geprobeerd om belasting te heffen op het sms-verkeer, dit Italiaanse voorstel is echter nooit werkelijkheid geworden.

WebWereld