Interessant:

Mobieltje en iPod Video ingezet als campagnemiddel

nieuws 6 maart 2006 om 20:37

Vorige week maakte de gemeente Tilburg bekend dat het zijn jonge burgers per sms ging oproepen om te stemmen. Tilburg is niet de enige moderne gemeente, ook Zoetermeer en Groningen zetten moderne middelen in om de mensen naar het stemhokje te lokken. Dinsdag 7 maart kiezen Nederlanders namelijk nieuwe raadsleden.

In Zoetermeer maakt men gebruik van cell broadcast om mensen aan de verkiezingen te herinneren. Cell broadcast is een techniek waarbij tekstberichtjes worden verstuurd aan alle mobiele telefoons in een bepaalde omgeving, het ontvangen van cell broadcast berichten is gratis. In Zoetermeer zijn mensen al bekend met cell broadcast, er werd daar een proef gehouden met een alarmeringssysteem via cell broadcast.

Ook de gemeente Groningen zet zijn modernste en hipste been voor om het opkomstpercentage op te krikken. Via een vodcast worden kiesgerechtigden opgeroepen om te gaan stemmen. Een vodcast is een podcast met bewegende videobeelden. Iedereen kan deze vodcast downloaden en bekijken wanneer het hem uitkomt.

WebWereld