Interessant:

Canadees platenlabel is anti-MP3 rechtszaken beu

nieuws 30 januari 2006 om 12:56

Wereldwijd houden organisaties zich bezig met de bescherming van de auteursrechten. De laatste tijd lijken de auteurs echter niet zo blij met deze bemoeienis. Zo werd vorige week de Amerikaanse waakhond voor filmrechten aangeklaagd. Een Canadees platenlabel onderneemt stappen tegen de RIAA, de waakhond van de muziekindustrie.

De Nettwerk Music Group heeft veel bekende artiesten onder zijn hoede, zoals Avril Lavigne en Sarah McLachlan. Onlangs werd een Amerikaan aangeklaagd wegens het sharen van een nummer van Avril Lavigne. De rechter achtte de man schuldig en legde hem een boete van 7.400 euro op. Indien de man snel zou betalen, hoefde hij slechts 3.700 euro te betalen aan de RIAA.

Nettwerk Music Group was allerminst blij met deze uitspraak. Volgens het Canadees platenlabel zijn de rechtszaken tegen MP3-uploaders het grootste probleem van de artiesten. De Canadezen menen dat alle rechtszaken die de RIAA tegen muziekfans aanspant, de muziekindustrie een slecht imago geven. De RIAA zou verstandiger te werk moeten gaan en moeten stoppen met het willekeurig aanklagen van mensen. Samen met advocaten, musici en andere labels hopen de Canadezen de RIAA een halt toe te roepen.

De Nettwerk Music Group gaat zelfs zover, dat het alle kosten betaalt van mensen die onterecht worden aangeklaagd wegens het downloaden van muziek van hun artiesten.

Market Wire