Interessant:

N Series luiden nieuw tijdperk mobiel entertainment in

nieuws 4 november 2005 om 20:17

Nokia wil de wereld laten zien dat de mobiele telefonie een nieuw tijdperk betreedt. Op een speciaal congres in Barcelona toonde de Finse marktleider drie nieuwe telefoons uit zijn nieuwste N Serie, de N92, N80 en de N71.

Halverwege 2006 komt de N92 uit, Nokia eerste telefoon die geschikt is om voor het bekijken van televisiebeelden. De N92 is namelijk klaar voor Digital Video Broadcast for Handhelds (DVB-H). Via DVB-H is het mogelijk om digitale tv te kijken, zonder kabels of internetaansluiting. Qua uiterlijk heeft de N92 wel wat weg van een miniatuur laptop. De N92 kan zelfs tv-uitzendingen opnemen op losse geheugenkaarten.

Met de N71 zet Nokia een PDA annex mobiele telefoon neer. De N71 is geschikt voor UMTS en kan gebruikt worden voor e-mail, internet en vele andere computerprogramma's.

De derde telefoon die Nokia toonde is de N80, een slider phone. De kracht van de N80 is zijn Universal Plug and Play (UPnP) ondersteuning. Via UPnP kan de N80 met andere apparaten in zijn omgeving communiceren, zo kan de N80 draadloos MP3's bestanden afspelen via een stereotoren. Met de N80 kan bijna overal op de wereld gebeld worden, naast zijn quadband GSM ondersteuning, kan de N80 overweg met twee soorten UMTS netwerken.

The Register