Interessant:

Consument zit niet wachten op GSM toeters en bellen

nieuws 14 september 2005 om 20:13

Mobieltjes worden met steeds meer functies uitgerust, de meeste consumenten zitten echter niet te wachten op al deze extra's. Onderzoek van TNO bevestigt deze uitspraak. Men gebruikt de GSM vooral om mee te bellen en als klok.

Voor het onderzoek benaderde TNO samen met onderzoeksbureau Waleli vijfhonderd mobiele bellers. De helft van hen gaf aan nog nooit gebruik gemaakt te hebben van de internetmogelijkheden van hun mobieltje.

Meer dan de helft van de ondervraagden, 53 procent, gaf aan nog een MMS verstuurd te hebben. En nog groter deel van hen, 57 procent, heeft nog nooit gemaild via hun mobiele telefoon.

TNO en Waleli ontdekten ook dat 35 procent van de mobiele bellers hun mobieltje nooit uitzetten en 95 procent van de bellers altijd opneemt. Een populaire functie van de mobiele telefoon is de klok, bijna zestig procent van de ondervraagden zegt deze functie dagelijks te gebruiken. Terwijl maar 52 procent aangeeft dagelijks te bellen met zijn toestel.

Opvallend is echter dat personen boven de 45 jaar vaker hun mobieltje meenemen als zij uitgaan, dan jongeren. 84 procent van de ouderen neemt hun mobiele telefoon altijd mee, tegen 63 procent bij de jongeren.

Emerce