Interessant:

Nokia wil emailen via mobieltjes vergemakkelijken

nieuws 13 september 2005 om 21:54

Het overgrote deel van de huidige mobieltjes is uitgerust met de mogelijkheid om te e-mailen. Helaas gebruiken maar weinigen hun mobiel als e-mail client, om de simpele reden dat mobiel e-mailen omslachtig en lastig is. Nokia wil dit veranderen.

Nokia verklaarde afgelopen maandag dat mobiel e-mailen gemakkelijker moet, daarom brengt de Finse telefoonfabrikant het softwarepakket Nokia Business Center op de markt. Deze techniek richt zich vooral op de zakelijke gebruikers, de groep die de meeste behoefte heeft aan mobiele toegang tot hun e-mailaccounts.

Momenteel heeft het bedrijf Research In Motion de koppositie op de markt voor mobiele e-mail, hun Blackberry's zijn razend populair onder de zakelijke e-mailklanten.

Het grote voordeel van Nokia Business Center zijn de vele Nokia modellen die overweg kunnen met de software, ook kan men gebruik blijven maken van zijn Nokia smartphone.

Net als de software van RIM, is het mogelijk om het complete e-mailsysteem mobiel te maken met het Nokia Business Center. Ook komt er een simpelere versie, waarmee individuen snel een overzicht krijgen van hun e-mailbox.

Naast de dertien Nokia telefoons die geschikt zijn voor gebruik met de Nokia Business Center, wil Nokia ook niet-Nokia toestellen geschikt maken voor gebruik met zijn nieuwste software. Het gaat hierbij onder andere om telefoons van Motorola en Samsung. Nokia wil zijn softwarepakket in 2006 lanceren.

Reuters