Interessant:

VPRO en iTunes stappen samen in videocast avontuur

nieuws 11 juli 2005 om 19:48

Als je het over iTunes hebt, denken de meeste van ons aan muziek en MP3's. Maar iTunes heeft sinds kort ook een podcast functie voor internetradio en vanaf nu zijn televisie en iTunes ook geïntegreerd. De VPRO gaat programma's via iTunes uitzenden.

De VPRO heeft drie documentaires over popmuziek gemaakt, die exclusief te bekijken zijn via iTunes. De uitzendingen zijn niet te downloaden, men kan de televisie-uitzendingen streamen en bekijken op de computer.

De drie VPRO iTunes popdocumentaires duren minimaal tien en maximaal twintig minuten. De documentaires worden gemaakt onder de vlag van VPRO's 3voor12. Een documentaire gaat over de band Bettie Serveert, een show gaat over vrouwelijke rappers en de VPRO heeft ook nog een documentaire gemaakt over het Nederlandse uitgaansleven.

De VPRO verwacht in de toekomst veel meer van zijn programma's als stream aan te gaan bieden, deze samenwerking met Apple iTunes is slechts het begin.

Het laden van de streams gaat via RSS, hierdoor worden nieuwe afleveringen volledig automatisch gedownloaded. Men hoeft zich slechts een keer bij de VPRO site aan te melden.

Planet Multimedia