Interessant:

Motorola iTunes phone wellicht in augustus te koop

nieuws 11 juli 2005 om 19:43

Ongeveer een week geleden doken de eerste foto's en reviews van de langverwachte Motorola iTunes telefoon op. De hele wereld wacht al een jaar op de komst van deze combinatie van een iPod en een mobieltje, maar tevergeefs.

Na het opduiken van de eerste foto's van de iTunes telefoon, die officieel Motorola E790 genoemd is, bleef Motorola angstvallig stil. Men deed geen uitspraken over specificaties of een lanceringsdatum. Nieuwe geruchten beloven een snelle komst van het gadget.

De E790 is eigenlijk een vrij simpele mobiele telefoon, zonder al teveel toeters en bellen. Wel heeft het toestel een MP3 speler aan boord en kunnen losse geheugenkaartjes gebruikt worden voor de het opslaan van de MP3's.

In Engeland vermoedt men dat de E790 tijdens het V Festival muziekspektakel gelanceerd zal worden. Dit festival wordt gesponsord door mobiele operator Virgin Mobile. Virgin Mobile heeft eerder te kennen gegeven geïnteresseerd te zijn in de Motorola iTunes phone.

Boze tongen beweren echter dat de E790 geen technisch hoogstandje is. Zo zou de voorganger van de E790, de Motorola E798, door een simpele firmware upgrade, de functionaliteit van de E790 iTunes phone krijgen.

engadget