Interessant:

Nokia presenteert splinternieuwe N Series modellen

nieuws 27 april 2005 om 20:59

Nokia lanceert een compleet nieuwe productlijn. De mobieltjes uit de Nokia N lijn richten zich op de zakelijke gebruiker die niet kijkt op een euro meer of minder voor zijn telefoon. Alle N modellen beschikken over UMTS, MP3 ondersteuning en een digicam.

Nokia lanceert drie N modellen, die elk een unieke feature hebben. Experts verwachten dat nieuwe N Nokia's die volgend jaar uitkomen, uitgerust zullen zijn met een digitale televisie-ontvanger.

De N91 is Nokia's eerste music phone. Net als de andere twee modellen, draait de N91 op het Symbian 60 Series platform. De N91 is bedoeld als iPod Killer, met zijn vier gigabyte harde schijf en FM radio. De N91 heeft verder een twee megapixel camera aan boord, WiFi ondersteuning. Opvallend is dat Nokia de N91 met een reguliere hoofdtelefoon aansluiting heeft uitgerust, iedereen kan dus zijn eigen favoriete koptelefoon blijven gebruiken.

Het tweede nieuwe model van Nokia is de N90, een camerafoon die de concurrentie met digitale camera's gemakkelijk aan kan. De N90 heeft een hoogwaardige lens van Carl Zeiss aan boord, de twee megapixel lens maakt haarscherpe en kleurechte foto's. Verder heeft de N90 20x digitale zoom, macrofunctie, autofocus en een flits aan boord. Het is een van Nokia's zeldzame schelpmodellen, het kleurenscherm van om zijn eigen verticale as draaien. De tweede ingebouwde camera op de N90 kan gebruikt worden voor videogesprekken.

De Nokia N70 is een uitgebreide UMTS telefoon, voor de consument die nog niet toe is aan de vele toeters en bellen die UMTS biedt. Men kan er videogesprekken mee voeren, op het wereldwijde web surfen, e-mailen en naar de radio luisteren. Ook de N70 heeft twee camera's aan boord.

Nokia brengt de N90 deze zomer als eerste op de markt. Later in het jaar kunnen we de N70 en N91 in de winkelschappen verwachten.

The Register