Interessant:

Gratis MP3s door beveiligingsgat in Napster winkel

nieuws 16 februari 2005 om 19:08

Vroeger stond Napster bekend als de beste bron voor gratis MP3's. De rechter maakte echter een einde aan deze gratis MP3 dienst en het doek viel voor Napster. Onlangs werd Napster opnieuw gelanceerd, als betaalde MP3 dienst. Althans dat dacht men.

Verschillende internet-experts ontdekten een grote fout in Napster nieuwe To Go dienst. Via To Go kunnen internetters voor een vast bedrag onbeperkt muziek downloaden en afspelen op draagbare MP3 spelers. Zodra iemand zijn abonnement op zou zeggen, zouden de nummers niet meer af te spelen zijn.

Om zijn To Go dienst te promoten kon men de eerste twee weken gratis en onbeperkt muziek downloaden.

Helaas is de beveiliging van de Napster To Go MP3's niet erg goed. Het is mogelijk om de beveiligde MP3's, via Winamp, om te zetten naar wave-bestanden. Deze zijn weer op een CD te branden en te beluisteren als een gewone audio CD.

Napster reageerde zeer lauw op deze onthullingen en verklaarde dat men al langer op de hoogte is van dit probleem. Het is volgens Napster geen echt probleem, omdat het kwaliteitsverlies te groot zou zijn. Vooralsnog blijven internetters massaal gebruik maken op de gratis introductieperiode van Napster To Go.

Ars Technica